Testimonials

Op een een mooie na-zomerdag. Zo’n dag waarop de zomer laat merken nog niet te willen vertrekken en de herfst de zomer nog wat ruimte gunt.

De wetenschap dat ik deze dag mag meedoen met een gratis klankworkshop voelt als een klein cadeautje; een rustmoment helemaal voor mezelf. Ofschoon ik zing als een kraai, als ik mijn tienerdochter mag geloven, heb ik me toch laten verleiden dit te doen. Omdat zingen zo lekker voelt (als je zeker weet dat niemand de kraai kan horen)

Ik werd samen met nog wat deelnemers ontvangen in een mooi oud pand in de binnenstad van Leiden. Twee prettige dames die rust en ontvankelijkheid uitstralen ontvangen ons daar……Ik merk dat ik het aangenaam spannend vind om een teentje buiten mijn comfortzone uit te gaan steken. Ben benieuwd wat er gaat komen

En na een korte ontspanningsoefening beginnen we met klanken……. zomaar uit je binnenste opborrelende geluiden die zich willen laten horen……. raar dat ik nooit eerder heb gemerkt dat dit eruit zou willen, deze klanken brei. Maar naar enige tijd merk ik dat de klanken als het ware melodieën worden en dit gebeurt eveneens bij de andere deelnemers. Als vanzelf lijken we een innerlijk verlangen te delen om ons af te willen stemmen op elkaar. Zonder gehinderd te worden door de verscheidenheid van klanken komen we stilletje dichter bij elkaar en groeit er een geluid en gevoel van harmonie en rust……….????????? Ik ben met stomheid geslagen. Wie regelt dit? Wie rijmt dit?? Wie maakt dat we op elkaar afstemmen en harmoniëren?

Ik heb het laten gebeuren en liet me meenemen in het geheel. Er hoefde niet gepresteerd te worden en het voelde als een dag ver uit mijn verleden. Spelen zonder zorgen. En het viel me op dat we blijkbaar allemaal genoten van dit “niets hoeven en wel alles mogen” Het voelde alsof het zo moest zijn en het gaf een fijn warm ontspannen gevoel!

Er kwamen inzichten naar boven die me vrolijk maakten. Was dit de bevestiging van het diepe innerlijke verlangen van elk mens gehoord en verbonden te willen zijn?

Na de bijeenkomst heb ik nog lang terug gekeken op die ochtend in september en steeds weer merkte ik dat ik er stil van werd

Vredig stil van binnen : )

Dank lieve Ida en Emke; een mooie en fijne ervaring!

We hebben met veel plezier deelgenomen aan de klankbord workshop. Al snel kwamen we in een prettige en zachte stemming door het samen zijn. De opdrachten waren leuk en afwisselend. Echt een aanrader om je vrij te zingen met een fijne docente. Wij hebben genoten!

Nieuws

Facebook


Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief!

Dit is een Zeg maar Alex website.