Vragenlijst eenzaamheid in de ICT en Technische sector

Eenzaamheid is van alle (leef)tijden en veroorzaakt veel stress

“Je staat op en je voelt je ongemakkelijk, maar weet niet waar dit vandaan komt”. Het lijkt wel of het iedere dag sterker wordt. De gedachte “ik voel me alleen” komt naar boven. Je hebt vrienden, collega’s, een goed salaris en toch voel jij je eenzaam. Je weet niet aan wie je dit kunt vertellen. Op het werk is de deadline dichtbij, iedereen werkt hard om deze te halen. Het lijkt wel of iedereen gestrest is. Jij gaat ook door omdat je verantwoordelijkheidsgevoel zo sterk is dat je niet de remmende factor wilt zijn en het project wilt vertragen. Thuis voel je je te moe na een werkdag en heb je geen zin om dit ook nog een keer op “tafel” te gooien. Het gevoel dat je niet gehoord wordt blijft van binnen knagen”.

Dit is een voorbeeld wat eenzaamheid voor gevoel kan geven.
Eenzaam voelen heeft dus niets te maken met alleen zijn.
Eenzaamheid is iets wat zich achter de voordeur bevindt. Een gevoel wat iemand zelf ervaart en niet vertelt. Het is dus voor jou en mij niet zichtbaar. Eenzaamheid is een subjectief begrip. Van iemand die wel zegt dat hij eenzaam is, denken we vaak dat hij of zij weinig vrienden of kennissen heeft. Een aanname die meestal niet klopt met de werkelijke situatie.

Onderzoek toont tevens aan dat het nieuwe werken, wat binnen de ict sector vaak al voorkomt, niet populair is onder jongeren. Bij oudere medewerkers juist wel.  Dit kan te maken hebben dat het eenzaamheid bevordert.

Eenzaamheid is iets van alle leeftijden, tijden,  werk- en leefomstandigheden.

Wie zijn wij?

Wij; Jeroen Stoffels (Harttrainen.nl) en Emke van Biemen (minderisgelijkaanmeer.nl) zijn 2 stressexperts die maatwerkbegeleiding aanbieden op het gebied van stressreductie. Maatwerkbegeleiding om (werk) stress in balans te brengen. Want stress kan ook positieve resultaten opleveren.

Kun je ons helpen?

Om meer inzicht te krijgen in het eenzaamheidsgevoel binnen de ICT en Technische branche en welke mogelijke oplossingen hiervoor zijn, hebben wij deze vragenlijst opgesteld. Het invullen van de vragenlijst duurt minder dan 10 minuten.

Als je meedoet :

  1. Verloten we 4 gratis skype-gesprekken van 30 minuten, om jouw gevoel van eenzaamheid te bespreken en handvatten te krijgen om dit aan te pakken

  2. Ontvang je het eindresultaat en de eindconclusie van deze vragenlijst

Natuurlijk is het ook mogelijk om voor 1 of 2 te kiezen!
We hebben dan wel je contactgegevens nodig.
Deze gegevens worden niet gekoppeld aan de vragenlijst zelf!
De antwoorden van de vragenlijst worden anoniem verwerkt. Want privacy staat ook bij ons hoog in het vaandel.
klik hier om een email te sturen en je contact gegevens in te vullen. Geef dan ook aan of je mee wilt doen aan de verloting voor een gratis skype gesprek van 30 minuten!
Jouw contactgegevens worden alleen gebruikt voor correspondentie over de vragenlijst!

Nieuws

05 mei 2019

Gedicht- Loslaten

Loslaten Wie ben ik Onderzoekend De wereld is ruimte Mijn hart staat open Langzaam zijn het de kleine dingen die het doen Een gebaar, een arm om mij heen Warmte Zonder schaamte laat ik mijn stem horen Nooitgedacht tevoren Mijn patroon er altijd moeten zijn, het zeggen gaat nu ook zonder woorden Het pure “vakantiegevoel” [...]
Lees verder
05 april 2019

Muziek en werken een krachtige combinatie!

Een pianist van 93 jaar die energiek leeft en het volgehouden heeft omdat hij muziek maakt en liefde kent. Wat heeft dit nu met mij te maken, denk je misschien. Ik word toch geen 93 want ik heb al te maken met een aandoening. En ik ga toch eerder met pensioen, want ik houd het [...]
Lees verder
17 september 2018

Bepaalt jouw aandoening iedere dag jouw energieniveau?

Lees hier meer over:
Lees verder
Bekijk alle nieuwsberichten

Facebook


Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief!

Dit is een Zeg maar Alex website.