Muziek, liefde en positief denken, een krachtige combinatie

Een pianist van 93 jaar die energiek leeft en het volgehouden heeft omdat hij muziek maakt en liefde kent.

Wat heeft dit nu met mij te maken, denk je misschien. Ik word toch geen 93 want ik heb al te maken met een aandoening. Ken je die gedachte, die overtuiging? Niemand weet hoe oud hij wordt. Persoonlijk vind ik dit wel prettig. Omgaan hiermee, soms wel lastig. Want ook bij mij heeft die aandoening invloed gehad op mijn energie en mijn levensverwachting. Ik voelde mij een periode 93 terwijl ik net 40 jaar was. Pas na een lage periode van rust en medicatie begon ik me energiek en fit te voelen. Nu ben ik van plan om 100 jaar te worden.
De gedachte en overtuiging geeft mij al energie.
De energie om mijn dromen waar te maken, anderen te helpen en vooral ook meer muziek te maken.

Muziek geeft mij energie.

Wat blijkt:

 • Muziek maakt hormonen aan en die directe invloed hebben op je hersenen en je geluksgevoel.
  Tijdens mijn eerste ziekteperiode heb ik veel naar muziek geluisterd en ben ik weer gaan zingen. Zodra er maar een beetje energie terugkomt, dan wordt zingen weer leuk. Hoor ik tonen naar buiten komen, voel ik me blij en gelukkig. De muziek stroomt figuurlijk en letterlijk door mijn lijf en de tonen komen vanzelf.

Muziek:

 • Kalmeert
 • Geneest
 • Is goed voor de zenuwen, je geheugen en laat je ruimtelijk inzicht groeien.

Uit onderzoek is gebleken dat instrumentale muziek helpt om meer te focussen op een doel.
Bij muziek waar gezongen wordt, Kun je  meer worden afgeleid door de zang. Dat kan soms precies de bedoeling zijn maar tijdens je werk kan deze afleiding je teveel van je werk afhouden.
Tegenovergesteld kun je ook trainen dat je luistert naar muziek en tegelijkertijd super geconcentreerd je werk uitvoert. Er worden namelijk 2 verschillende delen van je hersenen geactiveerd.

Voorbeelden van muziek waar ik gelukkig van word zijn:

 • Muziek van Sting
 • Ennia
 • Sarah Brightman
 • Eigen nummers om te zingen
 • Samen met anderen muziek maken!

 

Muziek verbetert je humeur en maakt gelukkig.

Een mooie bron om je beter te voelen, te focussen en gelukkiger te voelen op je werk.

Werkgeluk helpt:

 • Om je energieker te voelen
 • Je kwaliteiten daardoor beter te ervaren en in te zetten
 • Jouw bedrijf of organisatie deze kwaliteiten beter te benutten waardoor het bedrijf groeit
 • Positief te denken

Je hoeft geen muzikant te zijn om van muziek te genieten! Muziek is er voor iedereen en in elke vorm te beluisteren of zelf te maken.

Liefde voor jezelf. Voor mij sinds die aandoening wel een dingetje geweest. Onzekerheid over mijn lichaam. Een lichaam die me voor mijn gevoel ooit in de steek heeft gelaten. Het gevoel dat ik mezelf goed vond, was eigenlijk wel wegge-ebt.  In de spiegel kijken was letterlijk en figuurlijk geen optie voor mij. Ik liep er van weg.
Totdat een totaal onbekende mij tijdens een vakantie meegaf dat ik als ik van mijzelf zou gaan houden, het allemaal wel goed zou komen.
Inmiddels kijk ik weer in de spiegel, ben ik weer ik. Voel ik mijn kracht en persoonlijke energiebron. Zing ik weer als vanouds en als ik me een keertje niet zo lekker voel, luister ik naar melancholische muziek.

Dat liefde voor jezelf is de sleutel is om gelukkig te zijn, er te zijn met alle beperkingen en vooral kwaliteiten.

Positief denken

Positief denken is een onderdeel van de vitaliteitspiramide (A. Sonnevelt).
Positief denken helpt om dagelijks in je eigen persoonlijke kracht te blijven. Het betekent zeker niet dat je de situatie bagatelliseert, maar dat je voor jezelf onderzoekt wat de aanleiding is dat de betreffende situatie je zo diept raakt.
Het is je eigen keuze om situaties waar je dagelijks mee om moet gaan negatief te vertalen of te vertalen naar iets positiefs.

Zo ben ik boos geweest dat mijn lichaam mij in de steek liet. Dat ik niet meer vooruitkwam. Ik had hier niet om gevraagd! En toch gebeurde het. Iedereen zei dat het wel mee zou vallen. Een pilletje iedere dag zou mij overeind houden en daar kon ik toch honderd mee worden.

Muziek genereert door de fysieke stoffen, een geluksgevoel waardoor je positiever gaat denken!
Een krachtige combinatie!

Wil jij meer onderzoeken wat muziek voor jou kan betekenen? Meld je dan alvast aan voor:

 1. De “vijfdaagse” naar meer rust in je hoofd!
  Een week waar je in kunt ontspannen, naar muziek gaat luisteren en meer gaat bewegen.
 2. De workshop “laat je stem spreken”
  Deze workshop laat je bewust worden van je eigen stem en van de onderliggende emotie die je stem jou vertelt.

 

Praat mee

Geef hier een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een Zeg maar Alex website.