Harte-wens

Kan ik je helpen je harte-wens te vinden?

Afgelopen zaterdag heb ik deze vraag gesteld aan passanten die langs mijn tafel liepen bij de Wellnessbeurs.  Een simpel blaadje op tafel gelegd, waar de harte-wens gedeeld kon worden.

Deze vraag bleek niet voor iedereen makkelijk te beantwoorden. “Ik denk er nog even over na” of poeh ik heb zoveel te wensen. “Toch wel lastig” om mijn wens kort te vertellen.

De gesprekken die door deze vraag ontstonden, waren zeer bijzonder en inspirerend.
Ook mij lukt het niet altijd om onder woorden te brengen wat mijn harte-wens is. Ook ik moest even nadenken toen ik deze vraag aan mijzelf stelde.

Wat heeft mij geholpen

De mooie gesprekken en wensen die gedeeld werden inspireerde mij om mijn eigen harte-wens te weten en van binnenuit te voelen.

Mijn harte-wens is dat iedereen een beetje warmte in zijn hart voelt deze warmte durft te delen met een dierbare, vreemdeling of wie dan ook.

Even een moment van stilte voor mijzelf en een kleine ontspanningsoefening hebben geholpen om diep van binnen mijn echte harte-wens te voelen.

Waarom een harte-wens?

Een harte-wens helpt je om een moment te voelen en na te denken over wat jou bezielt. Een wens die je niet zo snel deelt, gewoonweg omdat dit niet gevraagd wordt. Of omdat je zelf de hele dag druk bezig bent met de dagelijkse gang van zaken.

Een harte-wens is een positieve gedachte die direct gekoppeld is aan je gevoel. Een wens die voor jezelf is of voor anderen.

Positieve gedachtes helpen je stressniveau te verlagen. Waardoor je je beter gaat voelen. Een gelukkig gevoel (kan ook een verliefd gevoel zijn) maakt stofjes aan in je lichaam die het stresshormoon verlagen.

Met een harte-wens kun je een ander helpen. Een ander gelukkig laten voelen.

Harte-wensen zijn het hele jaar door belangrijk. Een mooi voornemen voor 2018 kan zijn om iedere week je harte-wens te delen met iedereen die jij maar wilt.

Wat kan jou helpen om jouw harte-wens te vinden

Als je al vaak over deze vraag hebt nagedacht, kan het antwoord bij jou snel naar boven komen.

Even een ontspannen moment voor jezelf opzoeken kan je verder helpen om te voelen of er onder je wens nog een grotere wens ligt.

Als je het nog niet weet, zoek dan een plek waar je even in stilte kan zijn. Een moment om jezelf te vragen wat jou diepste harte-wens is.

Of

Misschien helpt het luisteren naar muziek voor jou beter. De muziek kan je helpen je innerlijke ik te voelen en de beslommeringen van alle dag even te vergeten. Jouw harte-wens zal in het ritme van de muziek naar boven komen.

 

Ter inspiratie deel ik de harte-wensen die opgeschreven zijn na de mooie gesprekken bij de wellnessbeurs

 

“Ik ben mijzelf! Ik wens dat meer mensen dit kunnen of willen zijn”
“Rust in het buitenland!”
“Gelukkig zijn”
“Meer compassie ten opzichte van elkaar, in de wereld en mens”
“Meer zijn, Minder werk”
“Hopelijk een compleet gezin in de toekomst”

 

Wil jij ontdekken wat jouw harte-wens is?

Tijdens mijn gratis vijfdaagse help ik met een ontspanningsoefening en andere tips naar ontspannen dagen. Wie weet komt jouw harte-wens snel naar boven.

Meld je hier direct aan voor de gratis vijfdaagse om je eigen harte-wens te vinden

 

Deel je harte-wens ter inspiratie met anderen!

Heb jij je harte-wens gevonden? Ik lees  en deel jouw harte-wens graag!

Deel in een reactie jouw harte-wens om anderen te helpen en te inspireren

Je kunt deze mailen naar: info@minderisgelijkaanmeer.nl

 

Met        telijke groet,

Emke

Praat mee

Geef hier een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een Zeg maar Alex website.