Evenwicht

Bovenstaande quote kwam ik laatst tegen. Mooier kan ik het zelf niet verwoorden. “In beweging blijven om je evenwicht te bewaren” Soms valt even stilstaan hier ook onder, dan moet je even met je benen op de grond staan en voelen wat er aan de hand is, anders wankel je ook.

Hoe dan ook, Einstein sprak hiermee naar mijn idee wijze woorden. Het leven met een aandoening liet mijzelf wankelen. Het afhankelijk zijn van medicijnen op 40 jarige leeftijd benauwde mij. Dit had ik niet zelf bedacht . Ziek worden en levenslang medicijnen blijven slikken om een gewoon leven te kunnen leiden.

Vanaf het moment dat ik weer aan het werk kon gaan, deed ik net alsof er niets gebeurd was.

Dat heeft mij NIET geholpen. Ik voelde mij steeds eenzamer worden, kreeg vaak onbegrepen reacties en eigenlijk verlangde ik diep van binnen naar begrip en acceptatie van mijn werk- en privé omgeving.

Vanaf het moment dat ik voor een onbekende groep mensen vertelde dat ik een schildklieraandoening had en dat ik op dat moment dat als een cadeautje ervaarde, viel de stress van mij af en kreeg ik ontroerende reacties.

Ik realiseerde mij ineens dat ik de reacties van onbegrip zelf uitgelokt had. Dat ik in alle jaren daarvoor mijn eigen schildklieraandoening niet geaccepteerd had en er tegen vocht. Met alle gevolgen van dien. Geen energie, onrustig en niet het werk kunnen doen wat ik eigenlijk wilde. Zo mocht ik bijvoorbeeld van mijzelf niet moe zijn, paste ik mij iedere dag aan, aan wat ik dacht wat van mij verwacht werd.

Kortom ik was:

Aan het overleven in plaats van aan het leven

  • Vanaf het moment van mijn “coming out” , is mijn leven en mijn werk weer in beweging. Mijn energielekken zijn grotendeels gedicht en ik werk nu als zelfstandige vanuit mijn hart en passie en met energie!
  • Iedere dag monitoor ik bij mijzelf wat qua werk haalbaar is, wat realistisch- en noodzakelijk is om uit te voeren
  • Iedere dag maak ik tijd voor “microbreaks” en op kleine en korte momenten houd ik een pauze. Even lopen, fietsen, of ik ga wat eten.
  • Iedere dag evalueer ik mijn persoonlijke stress-balans. Want stress zorgt er voor dat mijn aandoening nog meer gevoed wordt en andere aandoeningen op de loer liggen
  • Last but not least! Ik heb net weer een opleiding afgerond om mijn geest te voeden, met collega’s mijn vakkennis te bespreken en d.m.v. intervisie mijn vaardigheden onder de “loup” te leggen
  • Natuurlijk zijn vele microbreaks mogelijk en is het persoonlijk wat helpt en niet helpt. Graag help ik iedereen die werkt met een schildklieraandoening naar meer energie en werk-balans in het leven. Ik zet mijn ervaring en professionele kennis tijdens mijn begeleiding in, die ondersteunend is voor een energiek werkend leven, dat zingeving, autonomie en innerlijke veerkracht biedt.
  • Een basis wordt gelegd om dagelijks inzetbaar te blijven, een basis voor “gezond”werken met een aandoening.

Een basis om dagelijks inzetbaar te blijven, een basis voor “gezond”werken met een aandoening.

Ik blijf bewegen en Minder=Meer dus ook!

Hier dan ook mijn Oproep!

Ken je iemand in je directe omgeving met een schildklieraandoening en die diep van binnen ook verlangt naar aandacht en begrip?

Stuur dan mijn bericht door en voorkom onnodige stress bij jezelf of je collega!

Ik heb graag contact om te onderzoeken wat hij of zij nodig heeft om dagelijks in balans te blijven

Ik kan dan mijn dienstverlening verbeteren en zo kun je ook mede lotgenoten helpen.

Stuur een email naar info@minderisgelijkaanmeer.nl:

Praat mee

Geef hier een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een Zeg maar Alex website.