Aanbevelingen

Reacties individuele trajecten

Ik heb Emke leren kennen als een betrouwbare coach en gesprekspartner, die samen met je ook dieper liggende problemen wilt verkennen en je op een weloverwogen manier feedback geeft.

– RH Leiderdorp

Tijdens de coachings-gesprekken gaf Emke mij een vertrouwd gevoel, een luisterend oor en voor mij passende adviezen. Ik heb meer inzicht gekregen in de effecten van mijn aandoening en ben op weg geholpen om binnen mijn werk weer goed te kunnen functioneren.

– Marcela

Toen ik vorig jaar aan mijn opdracht om de opleidingen bij het AEB beter te structureren begon had ik geen idee hoe ik dat aan moest pakken. Emke heeft mij toen ontzettend geholpen om mijn ideeën en mijzelf beter op een rij te zetten. Haar persoonlijke aanpak heeft mij erg geholpen om de moed te vinden die ik nodig had om deze opdracht succesvol te voltooien, zo goed zelfs dat zij zichzelf overbodig heeft gemaakt. Ben nu in staat om het vervolg op eigen kracht door te zetten. Nog bedankt daarvoor Emke.

– Dick Veldhuizen

Emke ken ik als een enthousiaste, empathische vrouw. Ze heeft oog voor de ander en zal hem of haar in alle complexheid willen begrijpen. Emke biedt een kwalitatief goed gesprek waarin ze heel puur blijft. Met veel plezier heb ik met haar mogen samenwerken en studeren.

– Marieke

“Het was erg prettig om te kunnen sparren met een coach die ervaring heeft met het hebben van een chronische ziekte. Tijdens de gesprekken en interessante discussies heb ik nieuwe inzichten gekregen waarop ik weer verder kan bouwen. Een waardevolle aanvulling op mijn traject waarbij ik mijn chronische ziekte een plaats leer geven in mijn leven.”

– AvC Leiderdorp

Ik heb veel geleerd van mijn ziekte en waardeer elke dag dat ik me goed voel.

Ik wil je bedanken voor alle hulp en feedback in de ‘zwarte’ periode van mijn leven, ik heb er gigantisch veel aangehad!

– JH Leiden

Ik dank je voor je geduld en je doorzettingsvermogen. Je rust om naar me te luisteren en met me mee te bewegen. Je hebt me op de goede weg gezet. Een simpel maar een groot welgemeend DANK.

 DK Leiden

Emke creëert een prettige sfeer waarin je vrij kunt spreken. Ze weet op de juiste manier een spiegel voor te houden, waardoor je jezelf op een andere manier gaat bekijken en je de minder goede patronen van jezelf leert inzien. Met passende oefeningen kan je zelf werken aan verbetering, waardoor je na elk gesprek met een goed gevoel en handige handvatten naar huis gaat.  Dank je wel voor de fijne begeleiding!

DF-Harderwijk

Het moment dat ik Emke voor het eerst zag, had ik meteen een goed gevoel bij haar.

Emke, ik heb jou ervaren als een hele betrokken coach, doordat je mij het gevoel gaf dat je goed naar mij luisterde en mij de juiste vragen stelde. Je straalt veel rust uit, wat een positieve werking op mij heeft. Daarnaast nam je echt de tijd voor mij. Bedankt voor alles!

JvL – 2018

 

Reacties workshop “Laat je stem spreken”

Enkele reacties:

“Vrije geluiden, geeft een fijn gevoel””

“Delen is helen”

“Verbond met mijzelf en jullie als getuigen”

“Naar buiten cirkelen”

“Door stil te staan bij wat je voelt, ervaar ik mijn lijf weer even beter”

“Gesprek zonder woorden, ook heel fijn”

Enkele reacties op mijn begeleiding:

“Heel fijn” “Veilig” “Prettige stem”

“Rustig” “Vriendelijk” “Ruimte”
“Gewicht aan groep” “Veiligheid”

“Erg prettig” “Uitnodigend”

 

Reacties innerlijke veerkracht en
de “kracht van energie” workshops

Het beste van de workshop innerlijke veerkracht vond ik:

  • centrale vraag: wie ben ik
  • de interactie, de positieve insteek
  • zelf aan de slag en feedback
  • geeft nieuwe inzichten
  • praktijkoefeningetjes, gevarieerd
  • de duo opdrachten
  • positiviteit
  • de oefeningen

“workshop was heel interessant en interactief. Echt wat aan gehad.
Al met al een leuke en nuttige middag.”

Gemiddeld cijfer: 8+

Ik heb bij Emke de workshop ‘de kracht van energie’ gevolgd. Emke heeft veel kennis van zaken. Ze verdeelt haar aandacht en geeft op deskundige en prettige wijze feedback. Ze stelt mensen op hun gemak en kan omgaan met verschillen in een groep. Haar energie en enthousiasme werken aanstekelijk.

Marjolein- 2017

Geloof in jezelf, en maak werk zoeken weer leuk! Klinkt eenvoudig: als je eenmaal in jezelf gelooft en ook doorhebt wat jouw unieke talent is, zien en voelen anderen dat ook. Dus ook je  netwerkpartners, recruiters en mogelijke werkgevers. Emke van Biemen, loopbaan- en stresscoach bij Minder=Meer Coaching & Advies gaf in maart deze workshop aan negen WerkVinders.

Geloven in je eigen talent is niet altijd makkelijk als je al langer op zoek bent naar werk. Je energie en motivatie daalt en het lijkt soms wel alsof je er niet meer bij hoort. Ik kan bevestigen dat mijn energieniveau erg wisselend. Je eigen (negatieve)  overtuigingen kunnen je flink in de weg zitten. Zo heb ik de overtuiging dat met de promotie van 50+ werkzoekende naar 60+ werkzoekende mijn kansen afnemen. De bedoeling van de workshop was om stress bij het werk zoeken om te buigen naar positieve gedachten.

De workshop was goed voorbereid met persoonlijke vragen waar je tegenaan loopt op het gebied van volhouden, doorzetten, je geloof in je eigen waarde en je energieniveau. Ook vroeg Emke van tevoren naar je eigen overtuigingen over je kansen op een baan en wat je “toegevoegde waarde” eigenlijk is.

We begonnen de workshop met een vitaliteitsoefening. Letterlijk letten op de lucht en het licht in de de ruimte, op geluiden en geuren en op je gevoel van veiligheid. Dat leert je al te observeren van wat er is. Voorstellen doen we één op één door te vertellen waar je goed in bent. Ik ben bijvoorbeeld een creatieve denker die zijn roze bril meeneemt naar het werk. En in een eigen oefening ga je na wat zinvol werken voor je betekent. Voor mij is dat het verbinden van mensen en het perspectief geven aan mensen in moeilijke omstandigheden.

We bespraken het verschil tussen objectieve druk en subjectieve druk. Objectieve druk komt door  reeële omstandigheden, zoals een ontslag of een daling van inkomen. Die veroorzaken al stress genoeg. Maar vaak bouw je zelf de stress nog flink op als gevolg van je eigen overtuigingen over  de situatie. Zo heb ik de belemmerende overtuiging dat dat het niet “hoort” dat ik last heb van een afwijzing bij een sollicitatie. We worden volgens Emke onszelf door bij onze grens “nee”te zeggen. De helpende overtuiging is in mijn geval dus dat ik ook gewoon boos mag zijn als ik afgewezen wordt. Het werkte ook bevrijdend voor mij toen een collega mij weer de confrontatie liet aangaan met de manager in Den Haag die mij min of meer dwong tot een “nieuwe uitdaging” buiten de gemeente. Ook na lange tijd herken ik mijn onderdrukte boosheid, angst en verbazing van toen. Onderdrukt vanuit mijn belemmerende overtuiging om altijd maar redelijk te blijven en overal het positieve van in te zien. De kunst is nu om belemmerende overtuigingen om te zetten in helpende overtuigingen zoals bij mij dat het ook goed is om voor je overtuiging en je positie te vechten. En nog de tip om mij meer bewust te worden van onderliggende emoties bij gebeurtenissen. Zo kreeg ik ergens anders de tip: neem je tijd en ga voelen. Uit weer een andere hoek kreeg ik het advies om minder te zoeken en “gewoon” de dingen te doen die mij energie geven, en ontspannen open te staan voor nieuwe mogelijkheden. Maar je hebt het pas door als je het door hebt! In ieder geval voelt het beter voor mij.

Meegeleverd werd een praktisch werkboekje met tips voor het onderzoeken van je eigen overtuigingen en het formuleren van helpende overtuigingen en twee werk-zoek stressmetingen. Om na te gaan of toepassing van de workshop je wat oplevert. Kortom een praktische en verhelderende workshop.

AT- Zuid-Holland 2017

Reacties stress-spreekuur

Het was heel fijn om eerst een gesprek te hebben en daarna een ontspannende massage. Voordeel van de stoelmassage is dat je daarvan niet zo loom wordt als na een andere massage.
Ik kan er nu weer tegenaan.

– Anoniem

Wat bieden jullie een mooie combinatie aan! Erg treffend, verdiepend en ontspannen. Ik denk dat dit erg waardevol is voor mensen.

– Anoniem

Reacties online vijfdaagse

Deze online vijfdaagse heeft mij gelijk bewust gemaakt van waar ik op dit moment sta in het leven. Door mezelf weer eens kwetsbaar te mogen opstellen deze dagen, heeft het mij een paar hele mooie, bijzondere gesprekken opgeleverd van ‘zomaar mensen’ die op dat moment op mijn pad kwamen.

– JH Zuid-Holland

Nieuws

Facebook


Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief!

Dit is een Zeg maar Alex website.