Individuele begeleiding

In zeven gesprekken, begeleid ik jou naar een gelukkig werkend leven. Zeven gesprekken waar jij jouzelf weer ont-moet. Zeven gesprekken waarna jij jouw eigen veerkracht en talent ontdekt.

Voorbeeldthema’s

 • Je vindt nog steeds dat alles moet kunnen wat je voor je chronische aandoening ook kon
 • Je legt de LAT iedere dag hoger omdat je jezelf moet bewijzen.
  Praten over je gevoelens als het moeilijk hebt doe je niet omdat jij je niet wilt aanstellen
 • Diep van binnen ben je bang om je werk te verliezen
 • Moe zijn, zijn we allemaal wel eens, toch? Maar eigenlijk weet je zelf wel dat het nu anders voelt
 • Je carrière plannen wil je niet in de prullenbak gooien

Verschillende manieren

Met individuele begeleiding kan ik je op verschillende manieren helpen: met gesprekken bij mij op de praktijk, gesprekken op je werk en gesprekken via internet (Skype). Dit laatste doe ik alleen als de afstand persoonlijke gesprekken lastig maakt, want die hebben wel mijn voorkeur.

Mogelijkheden

Ook de insteek kan verschillen, want die stem ik af op jouw wensen. We kunnen bijvoorbeeld coachende gesprekken hebben om je leren omgaan met je chronische aandoening. Ik leer je dan hoe je er een opstapje van maakt in plaats van een struikelblok.

Hulp op je werk

Ik kan ook, na gesprekken met jou, in gesprek gaan met je leidinggevende en collega`s en hen informeren over het effect van werken met een chronische aandoening, advies geven over (re)integratie en natuurlijk bouwen aan begrip zodat een goede samenwerking tot stand komt of blijft. Onbekend maakt nu eenmaal onbemind.

Resultaat

Het resultaat van individuele begeleiding bij Minder is Gelijk aan Meer is:

 • Je gaat anders om met werkdruk
 • Je hebt minder stress
 • Je bent je bewust van je kracht en energieniveau
 • Je leert betere keuzes te maken rondom je belasting
 • Je hebt een betere dagelijkse balans
 • Je hebt meer energie
 • Je kunt de emoties rondom je aandoening een plek geven
 • Je kunt naar anderen goed verwoorden wat je wel kunt (en wilt) en wat niet om zo begrip te creëren

Mijn aanpak

Als stresscounselor begeleid ik je bij de zoektocht naar jouw kracht. Jouw unieke kracht en energie, die er ook al vóór jouw aandoening was. Samen gaan we op zoek naar de antwoorden op je vragen. Antwoorden die jij vanuit jezelf gaat vinden.

Ik help je met respect en compassie om deze antwoorden te vinden. Dit doe ik door naar je te luisteren en je een spiegel voor te houden. Dit alles in een sfeer van veiligheid en vertrouwen. In onze gesprekken krijg je inzicht in je gedrag en hoe dit je dagelijkse gang van zaken beïnvloed. Ik begeleid jou zo naar voor jou juiste keuzes. Keuzes die het leven met een aandoening aangenamer kunnen maken.

Kennismaken

Goede counseling is sterk afhankelijk van of jij je prettig voelt bij mij. Daarom is het altijd mogelijk vrijblijvend kennis te maken met mij en mijn begeleidingsstijl. Afhankelijk van jouw vragen en probleemstelling, kunnen we per gesprek vaststellen of een volgend gesprek gewenst is.

Kosten

 1. De zeven gesprekken kosten € 85,00 euro per gesprek. Een gesprek duurt gemiddeld 1,5 uur, maar de tijdsduur is afhankelijk van jouw proces. Het kan zijn dat een gesprek korter of iets langer duurt. Het bedrag blijft hetzelfde
  Een kennismakingsgesprek kost € 15,00 (maximaal een uur, incl. btw)
 2. Je kunt ook een trajectkaart voor 7 gesprekken in een keer aanschaffen voor € 500,00 euro . Je bespaart dan € 95,00 Euro
 3. Indien de gesprekken via de werkgever worden vergoed dan zijn de kosten:
  € 125,00 per uur (excl. btw)

Deze sessies worden helaas niet vergoed vanuit je zorgverzekering. Mogelijk kun je wel een tegemoetkoming in de kosten afspreken met je werkgever.

Voer bij Contact je contactgegevens in: Contact menu

Aanbevelingen

Ik heb Emke leren kennen als een betrouwbare coach en gesprekspartner, die samen met je ook dieper liggende problemen wilt verkennen en je op een weloverwogen manier feedback geeft.

– Anoniem

Tijdens de coachings-gesprekken gaf Emke mij een vertrouwd gevoel, een luisterend oor en voor mij passende adviezen. Ik heb meer inzicht gekregen in de effecten van mijn aandoening en ben op weg geholpen om binnen mijn werk weer goed te kunnen functioneren.

– Marcela

Toen ik vorig jaar aan mijn opdracht om de opleidingen bij het AEB beter te structureren begon had ik geen idee hoe ik dat aan moest pakken. Emke heeft mij toen ontzettend geholpen om mijn ideeën en mijzelf beter op een rij te zetten. Haar persoonlijke aanpak heeft mij erg geholpen om de moed te vinden die ik nodig had om deze opdracht succesvol te voltooien, zo goed zelfs dat zij zichzelf overbodig heeft gemaakt. Ben nu in staat om het vervolg op eigen kracht door te zetten. Nog bedankt daarvoor Emke.

– Dick Veldhuizen

Emke ken ik als een enthousiaste, empathische vrouw. Ze heeft oog voor de ander en zal hem of haar in alle complexheid willen begrijpen. Emke biedt een kwalitatief goed gesprek waarin ze heel puur blijft. Met veel plezier heb ik met haar mogen samenwerken en studeren.

– Marieke

“Het was erg prettig om te kunnen sparren met een coach die ervaring heeft met het hebben van een chronische ziekte. Tijdens de gesprekken en interessante discussies heb ik nieuwe inzichten gekregen waarop ik weer verder kan bouwen. Een waardevolle aanvulling op mijn traject waarbij ik mijn chronische ziekte een plaats leer geven in mijn leven.”

– Anoniem

Ik heb veel geleerd van mijn ziekte en waardeer elke dag dat ik me goed voel.

Ik wil je bedanken voor alle hulp en feedback in de ‘zwarte’ periode van mijn leven, ik heb er gigantisch veel aangehad!

– Anoniem

Ik dank je voor je geduld en je doorzettingsvermogen. Je rust om naar me te luisteren en met me mee te bewegen. Je hebt me op de goede weg gezet. Een simpel maar een groot welgemeend DANK.

– Anoniem

Het moment dat ik Emke voor het eerst zag, had ik meteen een goed gevoel bij haar.

Emke, ik heb jou ervaren als een hele betrokken coach, doordat je mij het gevoel gaf dat je goed naar mij luisterde en mij de juiste vragen stelde. Je straalt veel rust uit, wat een positieve werking op mij heeft. Daarnaast nam je echt de tijd voor mij. Bedankt voor alles!

JvL – 2018

Nieuws

13 september 2019

Wegens voorbereidend werk geen individuele afspraken tussen 1 oktober en 1 december

. Minder=Meer gaat #verhuizen! Een nieuw adres in Harderwijk wordt ons thuis vanaf medio november. Tussen half september en december ben ik om die reden minder aan het werk. Ook ik heb een #chronische aandoening en ga om mijn eigen #leef-balans goed te houden meer op de achtergrond werken deze komende weken. Deze tijd ga ik gebruiken om [...]
Lees verder
05 mei 2019

Gedicht- Loslaten

Loslaten Wie ben ik Onderzoekend De wereld is ruimte Mijn hart staat open Langzaam zijn het de kleine dingen die het doen Een gebaar, een arm om mij heen Warmte Zonder schaamte laat ik mijn stem horen Nooitgedacht tevoren Mijn patroon er altijd moeten zijn, het zeggen gaat nu ook zonder woorden Het pure “vakantiegevoel” [...]
Lees verder
05 april 2019

Muziek en werken een krachtige combinatie!

Een pianist van 93 jaar die energiek leeft en het volgehouden heeft omdat hij muziek maakt en liefde kent. Wat heeft dit nu met mij te maken, denk je misschien. Ik word toch geen 93 want ik heb al te maken met een aandoening. En ik ga toch eerder met pensioen, want ik houd het [...]
Lees verder
Bekijk alle nieuwsberichten

Facebook


Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief!

Dit is een Zeg maar Alex website.